LandboNord aflyser også dyrskuerne i 2021

LandboNord aflyser også dyrskuerne i 2021

24-02-2021

For første gang i historien bliver dyrskuerne i Hjørring og Fjerritslev aflyst for andet år i træk. Pandemien har sendt skuerne til tælling, men skulle situationen ændre sig, udelukker dyrskuebestyrelsen ikke, at 2021 udgaven af dyrskuerne kan afholdes i et alternativt format.

LandboNords dyrskuebestyrelse har netop besluttet, at der ikke bliver afholdt Fjerritslev Dyrskue, Forårsfest for land og by, den 22. maj 2021, og Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, den 18. -19. juni 2021.

- Vi er klar over, at det både er en historisk beslutning at måtte aflyse dyrskuerne for andet år i træk, og at den ikke er populær. Planlægningen af årets dyrskuer ville normalt være langt fremme her midt i februar, men sådan er det ikke i år. Danmark har været lukket ned så længe, at vi ikke har villet sætte arbejdet i gang, før vi var rimelig sikre på, at dyrskuerne kunne gennemføres, siger formand for dyrskuet i Hjørring, Lars Mellemkjær.

Ikke en svær beslutning

Bestyrelsen mener fortsat, at der er for mange usikkerheder forbundet med at afholde et dyrskue i Fjerritslev for 2000 udstillere og gæster om blot tre måneder og for 25.000 den efterfølgende måned i Hjørring. Derfor var det ikke så svært at tage beslutningen.

I snart et år har vi alle måtte leve med usikkerheden som følgesvend og længslen efter at komme tilbage til noget, der ligner en normal hverdag. Dyrskuerne er et stærkt symbol på traditioner og glæden ved at mødes og se over noget af det ypperste, som dansk landbrug kan præsentere. Derfor vil vi indkalde alle vores frivillige, udstillere og andre samarbejdspartnere til opstartsmøde efter sommerferien, for der at sætte gang i planlægningen at et superflot Hjørring Dyrskue 2022, siger Lars Mellemkjær.

I Fjerritslev vil planlægningen af dyrskuet her blive varetaget af gruppen af lokale ildsjæle fra efteråret 2021.

Udelukker ikke et mini-dyrskue

Hvis der skulle ske en positiv udvikling hen over foråret 2021, så vil dyrskuebestyrelsen ikke udelukke, at skuerne kan blive arrangeret i et alternativt format.

På trods af aflysningerne i 2020 og nu her i 2021, så takker vi for den store opbakning, der virkelig gør indtryk. Skulle corona-situationen pludselig ændre sig hen over foråret, er jeg overbevist om, at vi med kort varsel kan stable et minidyrskue på benene i Hjørring den 19. juni. Men altså kun HVIS det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Alle involveredes sundhed og sikkerhed - udstillere, gæster, frivillige og arrangører, har, som altid på dyrskuerne, førsteprioritet, understreger Lars Mellemkjær.

Dyrskuedatoer i 2022

Fjerritslev: 21. maj
Hjørring:  17. og 18. juni

For yderligere oplysninger kontakt

Formand for Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, Lars Mellemkjær, på telefon 2146 4024
Formand for Fjerritslev Dyrskue, Forårsfest for land og by, Ole Larsen, på telefon 2220 3502
Dyrskuekoordinator i LandboNord, Karin Møller Larsen, på telefon 2149 2742